Hoe maak ik een export van adressen in Adresbestand Pro

← Alle Onderwerpen

Hier vind u een stappenplan voor het maken van een simpele export.

• U opent het programma en gaat vervolgens naar bestand en dan kiest u voor selecteer en exporteer.
  • Vervolgens krijgt u het Export:Start scherm en klikt u op next.
  • Daarna krijgt u de het Export:Filter scherm hier kunt u uw selectie criteria aangeven.
  • Kies bijvoorbeeld hoofdbranche en dan uw gewenste branche daar in. (indien u niet bekend bent met branchecodes, zie dan de pdf met branchecodes).
  • Klik deze map aan en verander daarnaast de knop negeer naar op.
  • Daarna klikt u op next en kiest u uw gewenste bestandstype voor de export en de locatie voor het bestand door op te klikken. Wij adviseren zelf om Excel XML of CSV te gebruiken als bestandstype.
  • Klik op next en in het volgende scherm kunt u de velden die u wilt exporteren aanvinken. Het makkelijkst is om alles aan te vinken zodat u een zo compleet mogelijke export krijgt, in Excel zijn gegevens namelijk makkelijk te manipuleren en te verwijderen.
  • Daarna kunt u klikken op next en dan vervolgens Exporteer. Het programma gaat dan zijn gehele database af en scant op adressen die voldoen aan uw selectie criteria. Het kan even duren voordat ze binnen rollen u kunt het beste de export gewoon zijn gang laten gaan.
  • Als dit alles is gebeurt zoek dan uw export bestand op en open deze. U zou nu een selectie van adressen moeten zien.

Stel dat u daarna nu nog een export wilt doen dan moet u het programma opnieuw opstarten. Dan word het huidige export limiet weer ververst en kunt u weer verder exporteren.

De waardering van www.nedsoft.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 462 reviews.