Al mijn ritten, bestuurders en voertuigen zijn verdwenen?

← Alle Onderwerpen

Wanneer al uw ritten, voertuigen en bestuurders ineens verdwenen zijn komt dit vaak omdat het programma de locatie van de database kwijt is. Dit is eenvoudig op te lossen door aan het programma door te geven waar deze staat. Hieronder vind u een gedetailleerde handleiding over hoe dit precies kan worden gedaan.

Wanneer u Nedsoft pakket heeft opgestart klikt u linksboven op de optie ‘Bestand’. Hierna kiest u ‘Kies database locatie’. Wanneer u dit gedaan heeft krijgt u een venster te zien waar het bestand kan worden geselecteerd.

De database word standaard op 1 locatie neergezet. Hieronder vind u de standaard locaties voor de Nedsoft pakketten:

• Nedsoft RittenRegistratie 2015-2017: C\RR(jaartal)DB
  • Nedsoft RittenRegistratie 2008-2014: C\RittenReg(jaartal)DB
  • Nedsoft RittenRegistratie Cloud: C\RRCloudDB
  • Indien u zelf een andere locatie heeft gekozen dan dient deze geselecteerd te worden

Wanneer u de locatie selecteert en daarna op de optie ‘Open’ klikt worden alle gegevens automatisch weer gegenereerd.